Paarse Vrijdag krijgt ook Emmeloord een regenboogzebrapad

Vrijdag 9 december is het Paarse Vrijdag, de dag waarop scholieren en studenten paars dragen op school als teken van solidariteit met LHBT’s. Op deze dag wordt in Emmeloord een regenboogzebrapad onthuld door de burgemeester van de stad. Het kleurrijke pad komt op de Professor ter Veenstraat bij het Zuyderzee Lyceum. Het idee komt van Sara Houtman, leerlinge op deze school.

 

‘Met de oversteekplaats benadrukken we dat de gemeente tolerant is voor iedereen’, aldus de burgemeester. ‘We bieden een veilige omgeving, die openstaat voor alle mensen.’ De directeur van het lyceum is blij met de locatie voor de school: ‘Zo komen veel jongeren er mee in aanraking, en dat is belangrijk voor de brede acceptatie van iedereen, ongeacht de seksuele voorkeur.’

Lees ook:Homo’s veilig naar school in Maastricht
Lees ook:Project Veilige School voor homo’s in Heerlen
Lees ook:Veilige Haven helpt jonge homomoslims
Lees ook:Voetbalboot op de Amsterdam Canal Parade
Lees ook:COC Limburg geeft record aantal voorlichtingslessen

1 Reacties // Reageer

One thought on “Paarse Vrijdag krijgt ook Emmeloord een regenboogzebrapad

  1. siemon

    Ik wil benadrukken dat ik geen enkel probleem heb met de insteek/doel van het regenboogpad; wel heb ik een probleem met de benaming regenboogzebrapad: dit suggereert namelijk dat het een zebrapad is , terwijl het beslist geen zebrapad (V.O.P. ) is en mag heten. Een voetganger is hier niet extra ” save ” volgens de bescherming van de voetgangers bij een V.O.P. volgens de verkeersregels, en nu ontstaat er verwarring op dit punt’ wel/niet V.O.P voetgangersoversteekplaats. Op deze plaats is het dus de bedoeling dat de automobilist, goed uitkijkt maar initiatief houdt om door te rijden. Bij een school benadrukt dit de schijnveiligheid van voetgangers, terwijl deze er dus niet is. misschien is de weg geen juiste plaats voor een regenboogpad.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>