Expositie ‘Living by Numbers’ over AIDSmonument bij IHLIA

Donderdag 1 december opent Amsterdams wethouder Eric van den Burg om 19.30 uur de expositie Living by Numbers over het AIDS-monument op het IHLIA-plein, te vinden op de zesde verdieping van de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA). Aanleiding is het gelijknamige  AIDSmonument dat deze dag wordt onthuld aan de oevers van het IJ bij het Centraal Station. De tentoonstelling biedt panelen met portretten van Nederlanders met hiv , gemaakt door fotograaf Jeannette Cornelissen. Ook is er aandacht voor het werk van de Franse kunstenaar Jean-Michel Othoniel die met monument Living by Numbers creëerde (bron: persbericht).

Sinds 1981 leeft de wereld met een gevaarlijke hiv-epidemie. Het begon met enkele sterfgevallen in de homogemeenschap in de Verenigde Staten. Als een inktvlek verspreidde de epidemie zich over de hele wereld en alle bevolkingsgroepen. Vanaf 1995 kwamen voor de rijke landen combinatiemedicijnen tegen het virus beschikbaar. In die landen sterven minder mensen aan aids. Er zijn nu steeds meer mensen die leven met hiv. Er is een boekje verkrijgbaar over de achtergrond van het kunstwerk Living by Numbers, over de geschiedenis van aids in Nederland en de rest van de wereld, de gevolgen hiervan tot en met vandaag, en de doelstelling om in 2030 aids de wereld uit te hebben. De tekst is van Martien Sleutjes. De expositie is tot en met 10 februari gratis te bezoeken.

Na de opening van de expositie zal een kort muziekwerk worden uitgevoerd dat speciaal voor de onthulling van het AIDSmonument is gecomponeerd door Christina della Giustina. Daarna is er een gezamenlijke wandeling met led-lichtjes en rozen van IHLIA naar het nieuwe monument aan De Ruijterkade t/o 113, tussen Centraal Station en Muziekgebouw aan ‘t IJ. Daar wordt tot ongeveer 21.15 uur het nieuwe monument feestelijk ingewijd. Iedereen is welkom.

Lees ook:HIV/AIDSmonument in teken van Internationale Aids Conferentie 2018
Lees ook:AIDSmonunument in Amsterdam – We tellen af tot aids de wereld uit is
Lees ook:Ontwerp Aids monument Amsterdam bekend
Lees ook:Aftellen tot hiv en aids de wereld uit zijn. Steun het AIDSmonument!
Lees ook:Amsterdam krijgt aidsmonument op Piet Heinkade

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>