Roze 50+ en PREZO Roze Zorg gaan samenwerken

Stichting Roze 50+ (een samenwerkingsverband van COC Nederland en ouderenbond ANBO) gaat samenwerken met PREZO Roze Zorg. Roze 50+ liet door kwaliteitsinstituut Perspekt uitzoeken hoe de Roze Loper (voor instellingen met aantoonbare aandacht voor seksuele en genderidentiteit voor zowel patiënten als personeel) kan aansluiten bij het PREZO, het werk- en denkmodel in de zorg: dat leidde tot PREZO Roze Zorg.

PREZO Roze Zorg staat voor een open en tolerante cultuur en steun aan organisaties en medewerkers die zorg sn LHBT’s leveren. Onafhankelijke deskundigen van Perspekt toetsen de woonzorgcentra, zorg- en thuiszorginstellingen en welzijnsorganisaties. Bij een positieve beoordeling kunnen ze worden voorgedragen voor een Roze Loper.

 

Lees ook:Eerste internationale Roze Loper voor Duitse zorginstelling
Lees ook:Universiteit Maastricht krijgt roze platform
Lees ook:Roze Loper voor alle verpleeeg- en verzorgingshuizen Amsta
Lees ook:Zorginstelling Humanitas Rotterdam krijgt Roze Loper
Lees ook:Roze borrel Amsterdam-Oost plus discussie over roze (ouderen)zorg

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>