HEMA doneert 20.000 euro voor jongerennetwerk COC

Dinsdagmiddag heeft winkelketen HEMA een cheque van 20.000 euro overhandigd aan vertegenwoordigers van het GSA-netwerk van het COC: de opbrengst van de speciale T-shirts die de HEMA afgelopen zomer verkocht tijdens EuroPride Amsterdam. Het geld wordt gebruikt voor de organisatie van Paarse vrijdag op scholen.

Gay Straight Alliances (GSA’s) zijn groepen leerlingen die de handen ineen slaan zich om op hun school hard te maken voor een veilige omgeving voor iedereen, dus ook LHBT-leerlingen en -docenten, bijvoorbeeld door het organiseren va nPaarse Vrijdagen, dit jaar op 9 december. Het idee stamt uit de Verenigde Staten (1988) en waaide in 2009 over naar ons land.

Lees ook:COC lanceert Gay-Straight Alliance site
Lees ook:Kick-off Gay-Straight Alliances Limburg
Lees ook:HEMA Roze Zaterdag #ofjeworstlust
Lees ook:Homogeschiedenis.nl maakt homoseksualiteit bespreekbaar op school
Lees ook:Nationale WC-Actie voor ‘genderneutrale’ toiletten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>