Crisisnummers overspoeld door ongeruste transgenders sinds Trump is gekozen

In de Verenigde Staten draaien hulpverleners bij crisis hotlines overuren om alle telefoontjes te verwerken van transgenders die zich zorgen maken sinds de verkiezing van Trump als president. De Trans Lifeline ontving alleen al de eerste etmaal rum driehonderd telefoontjes. De support resourse is zelfs een donatiecampagne gestart om meer mensen aan te nemen om telefoondiensten te draaien.

Mogelijk draait Trump LGBT-rechten terug als hij in het Witte Huis zit: bellers hebben veel vragen over gezondheidszorg, namen veranderen, ID’s en zelfs de dreiging om te kunnen worden opgesloten in interneringskampen. Zeker acht trans-jongeren zouden al zelfmoord hebben gepleegd sinds Trump is gekozen, aldus PinkNews.  Een groep advocaten biedt inmiddels gratis ondersteuning aan transgenders, bijvoorbeeld om nog snel voor Trump’s inauguratie in januari namen op ID’s – nu nog legaal – te wijzigen.

Lees ook:VS: transgenders laten massaal ID veranderen uit angst voor Trump
Lees ook:VS: 40 procent transgenders deed ooit zelfmoordpoging
Lees ook:Republikeinen willen anti-homowetten terugdraaien zodra Trump president is
Lees ook:Decreet Trump: transgenders scholen VS terug bij af
Lees ook:Ineens weet iedereen wat een ‘golden shower’ is

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>