Koning bezoekt 70-jarige COC

Op dinsdagmiddag 22 november brengt koning Willem-Alexander een bezoek aan COC-Nederland, in het kader van het 70-jarig bestaan van de oudste homo-belangenvereniging ter wereld. Dat meldt de Rijksvoorlichtingdienst (RVD). COC-voorzitter Tanja Ineke zegt ‘vereerd door dit bezoek’ te zijn: ‘We voelen het als een bijzondere steun in de rug voor LHBT’s in Nederland en de wereld op weg naar acceptatie en gelijke rechten.’

De koning spreekt met vertegenwoordigers uit verschillende groepen waar het ngo altijd schort aan acceptatie en die samenwerken met het COC om hun positie te verbeteren, zoals roze jongeren, roze ouderen en LHBT’s met een biculturele- of religieuze achtergrond. Verder spreekt de koning met vrijwilligers en  medewerkers van COC  Nederland en de regionale COC-verenigingen.

Het COC werd in 1946 opgericht en zet zich in tegen discriminatie en geweld, voor acceptatie op scholen, in de ouderenzorg en in biculturele- en religieuze kring en ondersteunt roze asielzoekers. Het COC pleit voor het opnemen va neen expliciet verbod op LHBT-discriminatie in de Grondwet en ondersteunt wereldwijd LHBT-organisaties in meert dan 35 landen. En paar wapenfeiten: afschaffen van verbod op homoseksualiteit (1971), openstelling van het burgerlijk huwelijk (2001) en de verplichting voor scholen om acceptatie van LHBT’s te bevorderen (2012).

Lees ook:Unicum: koning vandaag op bezoek bij COC
Lees ook:Het COC bestaat 70 jaar!
Lees ook:Burgemeester Maastricht op werkbezoek bij COC Limburg
Lees ook:Eerste Kamer schrapt ontslagmogelijkheid homodocent
Lees ook:COC trots op nominatie vrijwilligers voor staatsprijs

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>