Meer aandacht nodig voor transgenders en intersekse personen

Er is meer aandacht nodig voor transgenders en mensen met een intersekse conditie. Daarvoor pleiten Transgender Netwerk Nederland (TNN) en het Nederland netwerk Intersekse/DSD (NNID) in een brief aan de Kamer. COC Nederland ondersteunt hun wensen. Internationaal raakt Nederland achter op het gebied van LHBTI-emancipatie, bleek eerder dit jaar uit de jaarlijkse monitor van ILGA-Europe

Transgenders en intersekse personen zitten met smart op verbeteringen op emancipatoir gebied te wachten. Op 27 oktober komt de vaste Kamercommissie van OCW bijeen om over emancipatie te spreken. Van transgenders heeft slechts de helft betaald werk en 40 procent wordt geconfronteerd met negatieve reacties. Voor intersekse mensen is nog nog slechter gesteld en is het stigma nog veel groter.

Lees ook:‘Actieplan T’ – zeven acties transgenders op de werkvloer en in de politiek
Lees ook:ILGA-Europe: Nederland zakt op LHBT-rechtengebied naar de tiende plek
Lees ook:COC-voorzitter Tanja Ineke: ‘Transgender topmodel ontzettend belangrijk’
Lees ook:CU bij COC op bezoek
Lees ook:LHBT Netwerk Zeeuwse Parels een feit

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>