Eindelijk gaat president Widodo achter LHBT-populatie Indonesië staan

President Widodo van Indonesië zweeg er lang over, maar eindelijk gaat hij achter de LHBT-gemeenschap in zijn land staan. Hij roept de politie op bedreigde burgers te beschermen: ‘Er mag geen discriminatie zijn, tegen wie dan ook’, vertelde hij de BBC. Het is voor het eerst dat hij zich uitspreekt over het escalerende anti-LHBT-geweld in Indonesië, zoals Human Rights Watch (HRW) deze zomer constateerde.

Overigens spreekt hij zich niet uit vóór een ‘LHBT-lyfestyle’, in zijn ogen ‘omdat de islam dat verbiedt’. Afgelopen maanden is het geweld tegen roze Indonesiërs drastisch toegenomen en ook de politie laat zich niet bepaald van een homovriendelijke kant zien.

Lees ook:Oproep COC: ‘Rutte, vraag president Indonesië om bescherming LHBT’s’
Lees ook:‘In Indonesië geen ruimte voor homogemeenschap’
Lees ook:Is Indonesië als vakantiebestemming voor homo’s nog wel veilig?
Lees ook:Homo’s, crossdressing en blote huid taboe op Indonesische televisie
Lees ook:Europees Parlement veroordeelt onderdrukking minderheden in Indonesië

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>