‘Homo-lessen’ verplicht op Rotterdamse hbo- en mbo-opleidingen

Twintig hbo- en mbo-opleidingen in Rotterdam zetten seksuele diversiteit als verplicht onderdeel op het lesprogramma. Dat schrijft het stadsbestuur op schriftelijke vragen van de Rotterdamse VVD. Eerdaags start een proef op één hbo- en één mbo-opleiding. Als dat lukt, vonden in het studiejaar 2017-2018 de andere mbo-opleidingen en het schooljaar daarop de hbo-opleidingen.

Het project ‘Wie in Rotterdam studeert, wordt diversiteitsbestendig’  wordt gecoördineerd door homobelangenvereniging RotterdamV en Theater aanZ. Veel leerlignen hebben op de middelbare school nog geen diversiteitslessen gehad aldus Leefbaar-raadslid Baart-Joost van Rij, omdat dat toen nog niet verplicht was: ‘Het is goed dat nu alsnog een inhaalslag wordt gemaakt.’

Lees ook:COC wil snel homovoorlichting
Lees ook:COC: ‘Te gek voor woorden dat veel scholen nog altijd geen les geven over LHBT-acceptatie’
Lees ook:Leerlingen ontevreden over voorlichting seksuele diversiteit op school
Lees ook:Vertraging voorlichting homoseksualiteit onacceptabel
Lees ook:Schaatsbaan Rotterdam op 14 februari Valentine On Ice met roze tintje

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>