Vrijdag 23 september: Bi-Visibility Day

Vrijdag 23 september is het voor de 18e keer Bi-Visibility Day, de dag waarop biseksuelen zichtbaarheid tonen. In 1999 werd de dag in het leven geroepen door biseksuele activisten; sindsdien maakte de dag een opmars door de Verenigde Staten en Europa. In Nederland springen twee activiteiten in het oog: de Pride Walk in Rotterdam en een Bi-borrel in Café Rosé van COC Limburg in Maastricht.

Bi’s worden nog altijd geconfronteerd met veel vooroordelen: ze ‘eten van twee walletjes’. Ook binnen de LHBT-gemeenschap voelen ze zich nogal eens buitengesloten: ‘het ontbreekt bi’s aan moed om als homo uit de kast te komen’, is een veelgehoord vooroordeel in de roze community. Veel bi’s verzwijgen hun seksuele geaardheid tegenover hun partner en houden er stiekem nog een andere relatie op na.

Lees ook:Biseksualiteit: 10 keer vraag en antwoord
Lees ook:Homo’s verbergen geaardheid op het werk
Lees ook:Meer homofobie dan racisme
Lees ook:Homo’s voelen zich vaker onveilig dan hetero’s
Lees ook:Onderzoek COC Amsterdam: OnBIkend maakt onBImind

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>