Chelsea Manning wil met hongerstaking behandeling geslachtsidentiteitsstoornis afdwingen

De Amerikaanse soldate Chelsea Manning zit een gevangenisstraf van 35 jaar uit voor het lekken van geheime documenten aan WikiLeaks. De als man geboren Manning ging vrijdag in hongerstaking, om behandeling van haar geslachts-identiteitsstoornis af te dwingen. ‘Ik verzoek het niet langer, ik eis het nu’, zei ze in een verklaring.

De 28-jarige Manning deed in juli een zelfmoordpoging, naar verluid omdat de autoriteiten haar een adequate behandeling blijven weigeren. Later die maand kondigde het leger aan een onderzoek in te stellen naar deze actie, waarvoor ze een veroordeling voor wangedrag kan krijgen. Tot haar geslachtsverandering ging ze als Bradley door het leven. In 2013 werd ze door een militaire rechtbank veroordeeld voor het lekken in 2010 van 700.000 documenten en video’s naar WikiLeaks.

Lees ook:Chelsea Manning komt vandaag vrij
Lees ook:Obama verleent strafvermindering aan Chelsea Manning
Lees ook:Assange bereid tot uitlevering aan VS als Obama gratie verleent aan Chelsea Manning
Lees ook:Bradley Manning Support rally
Lees ook:Bradley Manning moet vrij

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>