Partnerregistratie voor homo’s en lesbiennes op Aruba

Het Arubaanse parlement heeft met een kleine meerderheid een wet aangenomen die het homo’s en lesbiennes op Aruba mogelijk maakt hun partnerschap te registreren. Op het overwegend katholieke eiland heerst nog altijd veel weerwil tegen alles dat anders is dan een relatie van een man met een vrouw.

Onlangs demonstreerden honderden Arubanen voor het parlementsgebouw in Oranjestad tegen geregistreerd partnerschap. Trouwen kunnen koppels van hetzelfde geslacht op Aruba wel vergeten: in de aangenomen wet is een bepaling geschrapt die het geregistreerd partnerschap gelijkstelt met hert burgerlijk huwelijk.

Lees ook:Staten van Aruba nemen motie gelijke behandeling aan
Lees ook:Homohuwelijk nu ook in Slovenië
Lees ook:Homohuwelijk in Slowakije grondwettelijk verboden
Lees ook:Noorwegen: homokoppels kunnen nu ook trouwen in de kerk
Lees ook:Noorwegen gaat huwelijk openstellen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>