Lesbische paralympische topatlete overweegt euthanasie na Rio

Marieke Vervoort, een van de negen openlijk homoseksuele atleten tijdens De Paralympische Spelen in Rio, overweegt euthanasie na de Spelen. De 37-jarige Belgische wil in Rio nog één keer schitteren: in 2012 won ze goud op de 100 meter sprint en zilver op de 200 meter tijdens de Paralympische Spelen in Londen. In 2000 werd ze door een zeldzame chronische spierziekte getroffen, waardoor ze in een rolstoel zit en nauwelijks kan slapen.

Haar gezondheid holt achteruit en ze heeft voortdurend pijn. Een maand geleden liet ze de Belgische pers weten aan euthanasie te denken: ‘Als ze mijn sport afnemen, is het gedaan met mij’, zei ze eerder ook al. Lange tijd was het niet zeker of ze überhaupt in Rio aan de start zou kunnen verschijnen. Vervoort: ‘Het is mijn laatste wens om daar mee te doen. Hopelijk kan ik daar in stijl afsluiten.’ In België is euthanasie sinds 2002 legaal, maar daarvoor zijn schriftelijke verklaringen van drie artsen nodig.

Lees ook:Een Olympiër in tranen
Lees ook:Muzikaal protest Dweilorkest in Sotsji
Lees ook:Maandelijkse borrel Roze Stadsdorp Amsterdam – dinsdag 20 september – De Oude Schaeper
Lees ook:Zaterdag 31 december: Oudejaarsconference Claudia de Breij
Lees ook:Atlete Caster Semenya houdt wereldtitel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>