VS: eerste lesbische burgemeester trouwt met haar vriendin

@Erik Feenstra

In de Verenigde Staten is de eerste openlijk lesbische burgemeester van Salt Lake City (Utah) getrouwd met haar vriendin. De 50-jarige burgemeester Jackie Biskupski woont al twintig jaar samen met haar vriendin Betty Iverson. Samen hebben ze twee geadopteerde kinderen.

Biskupski was een van degenen die ervoor zorgde dat Salt Lake City een van de eerste Amerikaanse steden was die een Harvey Milk Boulevard kreeg, vernoemd naar de in de jaren ’70 vermoorde eerste openlijk homoseksuele senator in Californië. Onlangs bezocht de republikeinse gouverneur van Utah een bezoek aan de herdenkingsplek voor de 49 vermoorde slachtoffers van de schietpartij in Orlando.

Lees ook:Eerste lesbische burgemeester in Salt Lake City
Lees ook:Verbod op homohuwelijk in Utah opgeheven
Lees ook:1500 Mormonen verlaten de kerk vanwege nieuwe antihomo-regels
Lees ook:Californië krijgt Harvey Milk Day
Lees ook:Ellen Degeneres trouwt met vriendin

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>