Istanbul: demonstratie tegen moord op transgender en geweld tegen homo’s en vrouwen

Zondag is er in Istanbul een demonstratie tegen de moord op een transgender vrouw en geweld tegen homo’s en vrouwen. Eerder deze week werd het lichaam gevonden van een transgender vrouw. Ze was zwaar verminkt en levend verbrand. De vondst was nog geen twee weken nadat in dezelfde wijk het onthoofde lichaam van een homoseksuele Syrische vluchteling was gevonden.

De organisatie van Gay Pride Istanbul verzorgt de demonstratie en zegt nu de straat op te ,peten om ‘ons te laten zien, onze eisen uit te schreeuwen en een einde te maken aan deze haatmisdrijven.’ De 22-jarige transgender vrouw, Hander Kader, was prostituee en actief in demonstraties voor LHBT-rechten in Turkije.  Bij die demonstraties zou ze tenminste een keer zijn gearresteerd. Vorige week werd ze voor het laatst gezien toen ze bij een klant instapte. Haar partner gaf haar op als vermist toen ze niet thuiskwam.

Lees ook:Istanbul: verminkt en levend verbrand lichaam transgender gevonden
Lees ook:Turkse president Erdogan dineert met bekende transgender ‘De Diva’
Lees ook:Opsporing verzocht vraagt aandacht voor coldcase vermoorde transgender Judy
Lees ook:Vijfduizend jaar oud skelet transgender gevonden
Lees ook:Expositie ‘Transgender In Turkije’ bij COC Limburg

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>