‘Transgender zijn is hetzelfde als lijden aan anorexia’

‘Transgender zijn is hetzelfde als lijden aan anorexia’. Die uitspraak werd donderdag via een E-mail de ether ingeslingerd door de Australian Family Association, een conservatieve lobbygroep in Australië die het gezin als hoeksteen van de samenleving koestert. In de mail aan de leden staat zij zich moeten laten inspireren door een artikel van Moira Fleming op de rechtse Amerikaanse website The Federalist.

Hij beweert dat zowel anorexia als transgender-gevoelens voortkomen uit een mismatch tussen de hersenen en het lichaam, ‘alsof je geen contact met je lichaam hebt en met hart en ziel alles haat wat je in de spiegel ziet…’ Of iemand transitie toestaat of zichzelf toestaat zich dood te hongeren, dat vindt de Amerikaan hetzelfde. In de mail staat ook dat transgenders zouden moeten worden behandeld om hun bij geboorte meegekregen gender te accepteren, iets soortgelijks als een ‘gay-cure therapie’. De Australian Family Association lijkt op de American Family Association. Beide groepen gebruikten de slachtpartij in Orlando als aanleiding om op te roepen tot een trans-boycot.

Lees ook:Homohaters boos op Pepsi
Lees ook:Vier Republikeinse presidentskandidaten tekenen belofte dat ze homohuwelijk ongeldig zullen verklaren
Lees ook:Homofoben mogen geen big mac eten
Lees ook:Mail on Sunday gaat tekeer over informatieve transgender uitzending voor kinderen
Lees ook:Tv-tip: Debat op 2 – trangenders, man of vrouw?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>