Aids Fonds op Canal Parade: ‘Protect yourself – test, treat, condoms & PrEP’

Het Aids Fonds vaart op 6 augustus mee in de Amsterdamse Canal Parade in Amsterdam, onder het motto Protect yourself – test, treat, use condoms & PrEP.  Zorg voor jezelf en voor anderen: alleen dan is een toekomst zonder hiv mogelijk. Twee voormalige dansers van Madonna varen mee op de boot. Elk jaar weer zijn er in Nederland nog steeds duizend nieuwe hiv-infecties, waarvan ruim tweederde onder mannen die seks hebben met mannen. Dit kan alleen voorkomen worden als alle beschikbare middelen worden ingezet: regelmatig testen en snel behandelen bij een hiv-infectie, condooms gebruiken én de hiv-preventiepil, PrEP, snel beschikbaar maken voor iedereen die het nodig heeft (bron: persbericht).

De hiv-preventiepil PrEP kan het aantal hiv-infecties onder de risicogroepen fors terugdringen. De pil is bewezen veilig en effectief.  San Francisco laat zien dat het kan: onder de meer dan 650 mensen die tussen 2012 en 2015 PrEP kregen is er geen enkele hiv-infectie gevonden, terwijl ze voorheen veel risico liepen. Het Aids Fonds dringt er daarom op aan bij minister Schippers om PrEP nog dit jaar beschikbaar te maken in Nederland. Twee voormalige dansers van Madonna uit de Blond Ambition tour, Carlton Wilborn en Oliver Crumes, varen mee op de Aids Fonds boot. De dansers werden wereldberoemd door de spraakmakende film In bed with Madonna, uit 1991.

Het tweetal is nu te zien in de indrukwekkende documentaire Strike a pose, die onlangs in premiere ging. Vijfentwintig jaar na dato vertellen de dansers over hun geheimen die ze ondanks Madonna’s pleidooien voor openheid, toen niet durfden te delen. Carlton weet al sinds 1985 dat hij hiv-positief is, maar hield dit jarenlang angstvallig  geheim. Oliver vertelt openhartig hoe hij van een homofobe jongen, tijdens de Madonna-tour veranderde in een tolerant mens. En hoe graag hij had gewild dat zijn mede-danser Gabriel – die in 1995 overleed aan aids – open had durven zijn over zijn hiv-status. Carlton en Oliver zullen o.a. dansen op het nummer Protect yourself, een bewerking van hét Madonna nummer uit de Blond Ambition tour: Express yourself. Dit en andere Madonna nummers zullen live worden gezonden door Melissa Totten, de Engelse Madonna imitator.

Lees ook:Nederlanders positief over PrEP – Aids Fonds vraagt er aandacht voor tijdens Canal Parade
Lees ook:Madonna-dansers stralen tijdens Canal Parade
Lees ook:Tv-tip: Madonna, Truth or dare
Lees ook:TV-tip: Strike a Pose op NPO 3
Lees ook:Maak kan op vrijkaarten voor Holding the Man

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>