De Roze Hallen in Amsterdam: eerste roze woonproject van Nederland

Roze 55-plussers hebben een eigen kavel aan de Bilderdijkkade in Amsterdam-West gekregen, waarop ze een pand laten bouwen: de ‘Roze Hallen‘. Het is het eerste LHBT woonproject in Nederland, met 14 appartementen voor roze 55-plussers. Dat wordt her en der als nieuws wordt gebracht, maar gay.blog berichtte er in februari al over. Op dit moment staan er nog drie woningen te koop (brochure: klik hier).

Roze Hallen 55+ is ontstaan uit het netwerk van Outforever, dat in 2006 tot stand kwam uit een enquête onder 800 roze Amsterdammers, met als doel woningen te realiseren voor ouders LHBT’s. De woningen kunnen naar verwachting in het najaar van 2017 opgeleverd. De leeftijdsgrens van 55-plus ‘is een eis van de gemeente’, vertelt toekomstig bewoonster Josee Rothuizen. De zelfbouwgroep bestaat uit zo’n twintig personen en de afgelopen tijd zijn veel moeilijke knopen doorgehakt. Rothuizen: ‘Zo’n zelfbouwkavel klinkt ideaal, maar in de praktijk was het behoorlijk lastig’: het was ‘een gedoe met veel discussies.’

Lees ook:De Roze Hallen in Amsterdam – eerste LHBT woonproject van Nederland
Lees ook:Roze ouderen krijgen eigen kavel in Amsterdam
Lees ook:Gay Living: eerste seniorencomplex voor roze ouderen in Rotterdam
Lees ook:Concert Galakoor 28 januari 2018
Lees ook:Symposium Roze ouderenzorg in Limburg

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>