Zeker vijftien leden organisatie Gay Pride Istanbul vastgezet

De politie in Istanbul heeft zeker vijftien leden van de organisatie van Pride Istanbul vastgezet. Dat heeft een Duitse parlementariër getwitterd. Volgens haar zijn de vijftien vastgezet omdat ze een verklaring in het openbaar wilden voorlezen. De Gay Pride werd gisteren officieel verboden, volgens de autoriteiten omdat de veiligheid van de deelnemers niet kon worden gewaarborgd.

Er zou sprake zijn geweest van een terreurdreiging, aldus de autoriteiten. In 2013 en 2014 trok de Istanbul Pride zo’n tienduizend mensen. Vorig jaar werd de Pride verboden vanwege ramadan. Ook op dit moment is de ramadan nog aan de gang. De organisatie van de Pride had mensen opgeroepen zich in kleine groepen te verzamelen op straathoeken in het centrum. Dat mondde uit tot een confrontatie met de politie, die traangas inzette. De Nederlandse parlementariër voor de Groenen Terry Reintke zat ook enige tijd vastgezeten.

Lees ook:Zondag 26 juni: solidariteitsbijeenkomst voor Istanbul Pride op Homomonument
Lees ook:Gay Pride Parade Istanbul gaat om veiligheidsredenen niet door
Lees ook:Politie Istanbul drijft Gay Pride uiteen met waterkanon en traangas
Lees ook:Istanbul Pride voor derde jaar op rij verboden
Lees ook:Nederlandse cameraman tijdens verboden Gay Pride opgepakt in Istanbul

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>