Gouda krijgt Regenboogzebrapad

Gouda krijgt een regenboogzebrapad op de Fluwelensingel ter hoogte van de Chocoladefabriek. Dit om aandacht te vragen voor de acceptatie van LHBT’s, maar ook als teken van algemene diversiteit onder de inwoners van de stad Gouda. De kaas- en kaarsenstad heeft een grote diversiteit aan inwoners, waaronder meer dan 125 verschillende nationaliteiten. Om deze diversiteit te vieren komt er een zebrapad in regenboogkleuren. ‘De losse kleuren staan symbool voor de verschillen in achtergrond, afkomst en seksuele geaardheid. Wanneer je deze verschillen echter samenbrengt vormt zich de regenboog’, aldus initiatiefnemer Gouda Roze (bron: persbericht).

Er is gekozen voor de Fluwelensingel vanwege de intensieve loopstromen van mensen vanaf parkeerterrein Klein Amerika als toegang naar het centrum. Daarnaast is de Chocoladefabriek een trekpleister in Gouda. Hierdoor zullen op deze locatie veel mensen het zebrapad zien. In 2016 staat Gouda in het teken van Erasmus. Hij staat voor tolerantie en leven in vrijheid en verdraagzaamheid. Dit sluit perfect aan bij de achterliggende gedachte van het regenboogzebrapad. Daarnaast hoopt Gouda dit jaar de organisatie van Roze Zaterdag 2018 binnen te halen. Het zebrapad wordt mogelijk gemaakt met financiële steun van Kruim Eten & Drinken, Gouda Roze en Goudapot. De onthulling staat voorlopig gepland op 11 oktober dit jaar tijdens Coming Out Day.

Lees ook:Regenboogzebrapad Gouda 8 oktober officieel geopend
Lees ook:Eerste Zeeuwse regenboogzebrapad komt in Vlissingen
Lees ook:Regenboogdag tijdens Film by the Sea 2017 in Vlissingen
Lees ook:Roze Zaterdag 2018 naar Gouda
Lees ook:Tilburg krijgt regenboogzebrapad vanwege 25-jarig jubileum Roze Maandag

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>