Zondag 26 juni: solidariteitsbijeenkomst voor Istanbul Pride op Homomonument

Zondag 26 juni organiseren Nederlandse LHBT-activisten en het COC van 17.00 tot 19.00 uur een solidariteitsbijeenkomst op het Homomonument in Amsterdam. Pride Istanbul zou zondag plaatsvinden, maar werd vorige week door de autoriteiten verboden. De organisatie van Istanbul Pride heeft laten weten dat de Pride gewoon doorgaat, ondanks het verbod. ’We vrezen dat de politie net als vorig jaar hard tegen de deelnemers zal optreden’, aldus initiatiefnemers voor de meeting op het Homomonument.

‘Toen werd Istanbul Pride voor het eerst in dertien jaar verboden.’ Het is niet de eerste keer dat de Turkse autoriteiten een roze festijn verbieden. Op 19 juni werd Trans Pride verboden en uiteengejaagd, vorige week werd de Pride in de stad Izmir ook verboden en op IDAHOT (17 juni, Internationale Dag tegen Homo- en Transfobie) werd een bijeenkomst in de hoofdstad Ankara verboden. KAOS GL, de Turkse equivalent van het COC, kan sinds maanden niet meer in haar kantoor in Ankara, omdat de autoriteiten weigeren de veiligheid van de activisten te garanderen.

Lees ook:COC en Amsterdam bij Istanbul Pride
Lees ook:Turkse president Erdogan dineert met bekende transgender ‘De Diva’
Lees ook:Vreugde en verdriet bij Lambda Istanbul
Lees ook:RozeLinks/GroenLinks Amsterdam naar Gaypride Istanbul
Lees ook:Zeker vijftien leden organisatie Gay Pride Istanbul vastgezet

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>