Oproep tot ‘homomoord’ op Rotterdamse Regenboogboot op Gay Pride

De Rotterdamse horeca-ondernemer Parick Nijenhuis heeft een brief ontvangen waarin wordt opgeroepen tot een ‘homomoord‘ op de Rotterdamse Regenboogboot op de Canal Pride. ‘Jullie moeten kapot’, staat in de brief. Nijenhuis is eigenaar van een aantal homobars in Rotterdam en vaart al jaren mee op de Amsterdam Gay Pride.

Burgemeester Aboutaleb noemt de dreigbrief een ‘criminele daad’ en heeft erop gehamerd vooral aangifte te doen. ‘Wellicht zijn er meer brieven gestuurd en kunnen we met behulp van experts de afzender traceren’, aldus de burgemeester. Hij zegt te hopen dat de LHBT-gemeenschap zich niet laat intimideren: ‘Als dat wel gebeurt, winnen de mensen die de samenleving willen ontregelen. Vorige week meldde de Telegraaf dat de pro-IS-groep Al-Thabaat heeft via sociale media opgeroepen tot het plegen van aanslagen tijdens gay prides over de hele wereld.

Lees ook:Jamaicaanse homohater in Tilburg Popcentrum
Lees ook:De lesbo scène moet zichzelf maar opvoeden
Lees ook:Succesvolle eerste Utrecht Canal Pride
Lees ook:Reuring in Rotterdamse gemeenteraad over Aboutaleb’s uitspraken homo-opvang
Lees ook:Heropening club Gay Palace Rotterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>