Europees onderzoek naar PrEP-behoefte

Van 15 juni tot 15 juli wordt onderzocht hoe Europese bi- en homomannen en transgenders denken over de hiv-preventiepil PrEP. Het onderzoek wordt uitgevoerd in twaalf Europese landen, waaronder Nederland. Het doel van het onderzoek ‘Flash! PrEP in Europe ‘is om in kaart te brengen wat de attitudes, interesses, kennis en meningen zijn onder bi- en homomannen ten aanzien van PrEP (bon: persbericht).

Door dit in kaart te brengen willen de onderzoekers er onder andere achter komen hoe groot de vraag is naar invoering van de hiv-preventiepil PrEP in Europa  en in hoeverre er nu al gebruik wordt gemaakt van PrEP, die buiten de officiële kanalen om wordt verkregen (online, via vrienden etc.). In Nederland zijn de Universiteit van Amsterdam en Soa Aids Nederland (namens de werkgroep PrEPARED) partners van dit programma.

De onderzoekers vragen homo- en bi-mannen en transgenders in Nederland de vragenlijst in te vullen en zo hun stem te laten horen over PrEP. Naast vragen die rechtstreeks over PrEP gaan, stellen zij ook vragen over het seksleven van hun respondenten. Dit is nodig om goed in kaart te brengen wat de achtergronden en motivaties zijn om PrEP al dan niet te willen gebruiken en of seksueel (risico)gedrag een rol speelt bij die keuze. De enquête kan tot 15 juli 2016 worden ingevuld, in het Nederlands of in het Engels ( http://tinyurl.com/prepinnl)

Lees ook:PreP-talk: het grote PreP-debat in de Balie Amsterdam
Lees ook:GGD-Amsterdam start met proef hiv-preventiepil PrEP
Lees ook:Onderzoek naar nieuwe hiv-preventiepil in Amsterdam
Lees ook:Oproep aan Schippers: ‘Hiv-preventiepil moet vergoed!’
Lees ook:Zuid Afrika: gratis PrEP

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>