Koningin opent congres transgenderzorg in VUmc Amsterdam

Koningin Máxima opent op zaterdagochtend 18 juni een internationaal congres over gezondheidszorg voor transgenders in het VU Medisch Centrum (VUmc) in Amsterdam. Ruim 800 professionals uit de internationale medische wereld komen bijeen om kennis en ervaring te delen over genderdystrofie, het gevoel ‘in het verkeerde lichaam te zitten’.

In 2015 werden zo’n duizend mensen doorverwezen naar de drie gendercentra: Amsterdam, Groningen en Leiden. Thema van het congres is ‘Growing, Empowerment, Expertise, Evidence’. Het is voor het eerst dat een lid van het Koninklijk Huis deelneemt aan een bijeenkomst die specifiek over transgenders gaat. In mei 2013 was de koningin – in het kader van de internationale dag tegen homo- en transfobie (IDAHOT) – aanwezig bij het Europese congres over LGBT-emancipatie in de Haagse Ridderzaal.

Lees ook:Koningin Máxima komt naar homo-top
Lees ook:Eerste Europese homotop IDAHO krijgt koninklijk tintje
Lees ook:Koningin in Amsterdamse homotent
Lees ook:Koningin komt naar Aids Congres
Lees ook:Beatrix not amused over koningsboek

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>