Gent moet met ‘Regenboogactieplan’ LHBT-vriendelijk worden

In het Belgische Gent is op IDAHOT (17 mei) een ‘Regenboogactieplan‘ voorgesteld. Gent moet komend jaar met 27 acties LHBT-vriendelijk worden. In 2004 lanceerde de stad als eerste in Vlaanderen een roze beleidsplan, dat in 2008 werd hernieuwd en in 2014 nog een keer bijgesteld, toen door het tekenen van een ‘Regenboogverklaring’.

Die verklaring vormde de basis van een ge├»ntegreerde aanpak voor acceptatie van LHBT’s in Gent, en is nu omgezet in een concreet actieplan met 27 ‘engagementen’. Zo komt er een proefproject op scholen met de Gay Straight Alliance uit de Verenigde Staten en Nederland als voorbeeld. Er komt een ‘vierhoeksoverleg’ van het stadsbestuur met politie, parket, Unia (meldpunt voor discriminatie) en Cavaria (de Vlaamse variant van het COC). Er komt een roze huis, Casa Rosa, waarin ‘elke vereniging welkom is’, aldus een woordvoerder van het huis.

Lees ook:Gent krijgt eigen homomonument
Lees ook:Hetero -en homotieners samen op Canal Parade
Lees ook:International Day of Silence – tegen homohaat op scholen
Lees ook:International Day of Silence: dag tegen pesten op school
Lees ook:Vrijdag 15 april: anti-pestdag op 450 middelbare scholen en mbo’s

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>