Hawaii: lesbisch koppel krijgt 80.000 dollar vanwege arrestatie na kus

@Erik Feenstra

Een lesbisch koppel werd vorig jaar in Hawaii hardhandig gearresteerd door een agent, omdat ze elkaar in een supermarkt hadden gezoend. De gemeente Honolulu, de hoofdstad van Hawaii, betaalt het duo 80.000 dollar schadevergoeding, in de hoop dat de zaak niet voor de rechter komt. Het Amerikaanse koppel was op vakantie in Hawaii en deed boodschappen in een supermarkt in Honolulu. Het stel liep hand in hand door de winkel en stopte kort om te zoenen.

Een agent in uniform die in de winkel aanwezig was, zag dat en maakte de dames met luide stem duidelijk dat ze ‘dat maar ergens anders moesten doen.’ De vrouwen liepen door, maar stopten kort daarna opnieuw om te zoenen.De agent snelde toe, er volgde een worsteling en het koppel werd gearresteerd. Ze zaten drie dagen vast omdat ze ervan werden beschuldigd een agent te hebben mishandeld.  Na een intern onderzoek door de Hawaïaanse politie werd de aanklacht ingetrokken en werd het stel vrijgelaten. De twee dames zijn inmiddels alweer uit elkaar, maar zeggen de 80.000 dollar ‘eerlijk te zullen verdelen.’ De agent ging kort na het voorval met pensioen.

Lees ook:Londen: ‘big gay kiss-in’ nadat homostel uit supermarkt was gezet
Lees ook:Gay Kiss-in supermarkt Brighton die ‘walgelijke’ lesbo’s verwijderde
Lees ook:Homohuwelijk nu ook op Hawaii
Lees ook:Ook Roma verzet zich tegen pleegzorg door lesbisch stel
Lees ook:Rotterdam: huisarrest voor meisjes die lesbisch stel mishandelden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>