Dinsdag 26 april: Aids Fonds start campagne met pop-up fototentoonstelling

Dinsdag 26 april 13.00 uur vindt op de IJpromenade bij EYE Filmmuseum Amsterdam de aftrap plaats van de Aids Fonds Campagne ‘Geen medicijn is doodzonde‘. Bijna 60 procent van mensen met hiv in de wereld heeft geen toegang tot levensreddende medicijnen. Slachtoffers zijn vooral jonge mensen; voor hun toekomst komt het Aids Fonds op. Met hiv-medicijnen staat hun leven niet op het spel, maar kunnen ze blijven leven, net zoals mensen met hiv in Nederland. Fotografe Sacha de Boer portretteerde jonge mensen met hiv in Oekraïne, Myanmar en Zuid-Afrika. Ze luisterde naar hun verhaal en legde hun hoop vast op camera: ‘Ik wil blijven leven’. Met de indringende foto’s vertelt het Aids Fonds de vaak schrijnende verhalen van deze jonge mensen met hiv (bron: persbericht).

Wereldwijd hebben 21 miljoen mensen met hiv geen medicijnen, hierdoor sterven elke dag duizenden mensen onnodig aan aids. De fototentoonstelling op de IJpromenade wordt geopend door fotografe Sacha de Boer zelf. De portretten worden daarnaast gebruikt in de nieuwe campagne van het Aids Fond. Belangrijk onderdeel van de nieuwe campagne is een petitie waarmee het Aids Fonds oproept om medicijnen toegankelijk te maken overal in de wereld. Tijdens de VN top, begin juni in New York, zullen regeringsleiders de hiv- en aidsbestrijding opnieuw bespreken en nieuwe doelen stellen voor de komende jaren.

Er moeten volgens het Aids Fonds ambitieuze afspraken worden gemaakt over de toegang tot medicijnen en goede zorg voor mensen met hiv, in het bijzonder jongeren. Het Aids Fonds wil de Nederlandse delegatie met die opdracht laten afreizen, ondersteund door zoveel mogelijk handtekeningen. De pop-up fototentoonstelling is te bekijken van dinsdag 26 tot en met donderdag 28 april, dinsdag van 13.00 tot 17.00 uur, de andere dagen van 10.00 tot 17.00 uur. Alle verhalen, met de foto’s, zijn ook te vinden op aidsfonds.nl/doodzonde. Daar kan ook de petitie ondertekend worden.

Lees ook:Nieuwe campagne Aids Fonds van start: Ik wil blijven leven – Geen medicijnen is doodzonde
Lees ook:Onnodig veel doden door slechte toegang tot hiv-medicatie
Lees ook:Aids Fonds haalt recordbedrag binnen met piemelboot
Lees ook:Einde van aids in 2030 alleen realistisch bij grotere inspanning
Lees ook:Op Wereld Aids Dag kort Nederland op aidsbestrijding

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>