Marokko: slachtoffers anti-homogeweld uit gevangenis, daders veroordeeld

Eind maart werden twee homo’s zwaar mishandeld in Beni Mellal, een stad in het zuiden van Marokko. Ze werden door voorbijgangers betrapt en mishandeld en daarna door de plaatselijke politie gearresteerd. De belagers gingen vrijuit. Al gauw circuleerde een filmpje op internet. Het leidde internationaal tot een golf van protest.

In Marokko riskeren homoseksuelen maximaal drie jaar celstraf, maar slachtoffers achter de tralies en daders die vrijuit gaan: dat was te veel van het ‘goede’, zelfs voor een aantal inwoners van het stadje, dat de straat opging. De slachtoffers zijn vrijgelaten en hebben voorwaardelijke celstraffen gekregen voor al dat onnatuurlijk is in Marokko. Twee belagers kregen zes en vier maanden celstraf, twee anderen gaan vrijuit en een vijfde moet eerdaags bij de jeugdrechter voorkomen. Tijdens het proces protesteerden twee vrouwen van Femen met ontbloot bovenlijf voor de deur van de rechtbank op straat: zij werden onmiddellijk opgepakt.

Lees ook:Twintig vermeende homo’s en transgenders opgepakt in Marokko
Lees ook:Familie Britse homo Ray Coole lanceert fonds om hem uit gevangenis Marokko te krijgen
Lees ook:Vier maanden celstraf voor Britse homo in Marokko
Lees ook:Homo’s uit Marokko op Canal Parade
Lees ook:Lange celstraf voor drie mannen voor mishandeling transgender prostituee

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>