Paus wil compassie voor ‘imperfecte’ katholieken, maar homo-relaties blijven taboe

Paus Franciscus wil dat de kerk meer compassie toont voor ‘imperfecte’ katholieken. Dat stelt hij in een langverwacht document Amoris Laetitia (de Vreugde van Liefde’), de uitkomsten van de gezinssynodes van 2014 en 2015. ‘Niemand mag voor altijd veroordeeld worden’, vindt de kerkvorst. Het 256 pagina’s tellende document betekent voor roze katholieken niets nieuws onder de Vaticaanse zon.

De paus roept weliswaar op tot acceptatie van de roze medemens, maar relaties tussen koppels van hetzelfde geslacht zijn niet hetzelfde als tussen een man en een vrouw en wat het Vaticaan betreft blijft dat zo. Wel wil de paus af van een ouderwetse kerk die ‘stenen gooit’ naar diegenen die niet kunnen voldoen aan het ideaal van trouwen en een gezinnetje stichten. Een goed katholiek moet zijn ‘individuele geweten’ kunnen volgen en niet louter een reglement, waar het gaat om seks, huwelijk en gezinsleven. Maar een homorelatie? Nee, dát niet!

Lees ook:Paus spreekt misbruikslachtoffers – critici vinden dat rijkelijk laat
Lees ook:Homohuwelijk blijft onbespreekbaar voor Vaticaan
Lees ook:Paus trouwt ‘zondaars’
Lees ook:Amerikaanse katholieke homorechtengroep op bezoek bij de paus
Lees ook:COC Nederland verbijsterd over uitspraken paus

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>