Mississippi: anti-homowet in derde Amerikaanse staat

Na Georgia en North-Carolina heeft nu ook de Amerikaanse staat Mississippi een anti-homowet aangenomen. In Georgia sprak de gouverneur er zijn veto over uit, in North-Carolina kwam de wet er wel, onder groot protest van onder meer grote bedrijven. Nu negeert de gouverneur van Mississippi protestgeluiden van zakenlieden en tal van anderen en heeft dinsdag een wet ondertekend die LHBT’s discrimineert.

Het is de derde staat in korte tijd die met nieuwe wetgeving reageert op de federale goedkeuring van het ‘homohuwelijk’ in de hele Verenigde Staten. De wet is draconischer dan die in de twee andere staten: House Bill 1523 laat toe uit religieuze overwegingen diensten te weigeren aan de roze medemens, alleenstaande moeders en anderen die zich duidelijk antireligieus uitspreken.

Lees ook:North Carolina: ‘toiletwet’ transgenders blijft van kracht
Lees ook:North-Carolina jaagt er een anti-homowet doorheen om lokaal beleid te overrulen
Lees ook:Sodomiewetgeving: roze Amerikanen zijn er nog lang niet
Lees ook:North Carolina trekt omstreden ‘transgender-wc-wet’ in
Lees ook:Brian Adams zegt concert in Missisippi af vanwege anti-homowet

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>