COC: ‘Door samenwerkingsverdrag gingen zes anti-homowetten in Oekraïne van tafel’

Door het samenwerkingsverdrag met de Europese Unie zijn zes anti-homowetten in Oekraïne van tafel gegaan: volgens het COC reden genoeg om woensdag 6 april voor te stemmen tijdens het referendum. ‘Eén ding staat als een paal boven water: dit verdrag is goed voor LHBT’s in Oekraïne’, aldus COC-voorzitter Tanja Ineke aan de vooravond van het referendum.

Onder druk van de EU kwam er in Oekraïne een wet die LHBT’s beschermt op het werk. Maar er wordt aan meer wetsvoorstellen gewerkt, zoals enen algeheel verbod op discriminatie van de roze medemens, een wet waarmee geweld tegen LHBT’s zwaarder kan worden bestraft en een transgenderwet. Oekraïense LHBT’s zijn bang dat die wetten worden teruggedraaid als het samenwerkingsverdrag er niet komt: volgens de Oekraïense LHBT-organisatie LIGA is dit verdrag op dit moment ‘het enige drukmiddel’ om mensenrechten voor LHBT’s in Oekraïne te kunnen verbeteren.

Lees ook:Gay.nl lanceert website met roze stemadvies voor Oekraïne-referendum
Lees ook:Drie roze organisaties krijgen subsidie van referendumcommissie
Lees ook:Rainbow Tour trekt gayscene in met belangrijke boodschap over Oekraïne-referendum
Lees ook:Donderdag 31 maart: roze debat in Lloyd Hotel Amsterdam
Lees ook:Protest tegen anti-homowet in Oekraïne

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>