Saoedi-Arabië wil homo’s vaker ter dood veroordelen

Saoedi-Arabië is één van de acht landen op de aardbol waar homoseksuelen anno 2016 nog altijd de doodstraf riskeren. Het land maant rechters die straf vaker op te leggen, omdat mensen ‘door social media homoseksueel worden’. Dat meldde de plaatselijke krant Okaz afgelopen zaterdag.

Volgens de krant is er sprake was van een ‘golf van abnormaal gedrag’, vanwege toenemend gebruik van internet , en uiten steeds meer mensen zich ‘steeds brutaler’ over hun ‘abnormaliteiten’. Washington Blade Report, de Amerikaanse waakhond op het gebied van LGBT-zaken, moeten rechters homo’s hardere straffen opleggen, waaronder de doodstraf. Zo moest een man onlangs voorkomen omdat hij een regenboogvlag uithing. De waakhond kan niet bevestigen of er een toename is van ‘abnormaal gedrag’, mede onder invloed van social media.

Lees ook:Washington Post: ‘Hier zijn ze, de vijanden van gelijke LGBT-rechten in de VS’
Lees ook:Verbod op homohuwelijk ook in Indiana en Wisconsin van de baan
Lees ook:Homo trouwmarathon in Seattle
Lees ook:Britse leerlingen steeds homovijandiger tegen docenten op social media
Lees ook:Grindr waarschuwt gebruikers in Egypte

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>