Wordt Roosendaler Steven Mister Gay World 2016

De 33-jarige Steven van Akelijen uit Roosendaal zal Nederland van 19 tot en met 23 april vertegenwoordigen tijdens de Mister Gay World-verkiezing in Malta. Hij maakt zich met zijn deelname hard voor Nederlandse wensvaders, na zelf veel problemen te hebben ondervonden toen hij als alleenstaande homoseksuele man vader probeerde te worden. Van Akelijen werd in september tweede tijdens de Mister Gay Netherlands-verkiezing in club Panama te Amsterdam. De nummer één, Tom van den Nieuwenhuijzen, heeft andere verplichtingen en moet Malta aan zich voorbij laten gaan. Je kunt op Steven stemmen via de website van Mister Gay World.

‘Ik ben ontzettend blij met deze kans om mijn boodschap nogmaals te kunnen vertegenwoordigen op een prachtig wereldplatform’, aldus een enthousiaste Van Akelijen. ‘Het is in Nederland verschrikkelijk moeilijk om als homoman vader te worden. Ik wil door mijn deelname graag Den Haag wakker schudden en hopelijk verandering in de Nederlandse wetgeving omtrent draagmoederschap teweegbrengen.’ Vier jaar lang knokte Van Akelijen ervoor om via een draagmoeder een kind op de wereld te zetten, maar zonder succes. Online platform Mindshakes maakte onlangs een korte documentaire over Stevens strijd voor vaderschap.

Van Akelijens deelname vindt plaats vlak voordat de Staatscommissie Herijking ouderschap een rapport met wijzigingsvoorstellen over ouderschap zal indienen. In april 2014 stelde de ministerraad deze commissie in, die zich moest buigen over vraagstukken rond afstamming, het meerouderschap, meeroudergezag en het draagmoederschap. Steven wil met zijn deelname aan Mister Gay World een duidelijk signaal afgeven aan de commissie. ‘Een draagmoeder zoeken is als alleenstaande vader in Nederland enorm moeilijk en wettelijk erg omslachtig. Zo is het verboden in het openbaar een oproep te doen voor een draagmoeder.’ Stevens deelname aan Mister Gay World wordt mede mogelijk gemaakt door community-platform Gay.nl, ondergoedmerk Undertøj, healthcoach Stefan Zwang en GaybyBoom, Nederlands eerste matchingsite voor wensouders.

Lees ook:Homostel haalt baby uit Cambodja via Nederlandse ambassade
Lees ook:Eerste Internationale Conferentie over draagmoederschap voor homo’s
Lees ook:Thom verdedigt Nederlandse eer in Mister Gay World-verkiezing
Lees ook:Rainbow Tour trekt gayscene in met belangrijke boodschap over Oekraïne-referendum
Lees ook:Duitse homovaders na vijf jaar beiden officieel vader van hun kind

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>