Marokko: homo’s zwaar mishandeld en gearresteerd

In Marokko is een video opgedoken waarop te zien is hoe twee mannen die homoseksueel zouden zijn, zwaar worden mishandeld. Dat meldt de NOS. In de video is te zien dat mannen naakt en bebloed zijn en worden geschopt en geslagen. Het zou zijn gebeurd in een appartement in Beni Mellal, ruim 200 kilometer ten zuidoosten van Casablanca.

Een van beide mannen zou zijn gearresteerd, de andere zou zijn gevlucht. Homoseksualiteit is verboden in Marokko: overtreders riskeren maximaal drie jaar celstraf. De Marokkaanse minister-president zei dat mensen die het recht in eigen handen nemen zwaar gestraft zullen worden, maar in Beni Mallel zijn tot nu toe voor zover bekend geen daders aangehouden.

Lees ook:Marokko: slachtoffers anti-homogeweld uit gevangenis, daders veroordeeld
Lees ook:Homo’s uit Marokko op Canal Parade
Lees ook:Zes Marokkaanse homo’s na aanklacht van een van hun vaders de cel in
Lees ook:Twintig vermeende homo’s en transgenders opgepakt in Marokko
Lees ook:Marokko bang voor homo’s en ander westers verval

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>