Britse koningin ‘privé tegen homohuwelijk’, maar tekende de wet wel

De Britse koningin Elizabeth II zou persoonlijk tegen openstelling van het huwelijk voor koppels van hetzelfde geslacht zijn geweest, al tekende ze de wet voor equal marriage in 2013 wel. Dat beweert de Britse krant The Daily Mail. Als staatshoofd moet de koningin neutraal blijven, boven alle partijen staan en mag ze nooit openlijk haar mening laten blijken.

De krant brak met het royal protocol en publiceerde uitspraken van een bron dichtbij de koninklijke familie, die beweerde dat de queen op grond van haar geloof tegen het ‘homohuwelijk’ zou zijn. Acteur en komediant Stephen Fry beweerde eerder iets heel anders: nadat de queen de wet had ondertekend, zou ze hebben gezegd: ‘Wie had 62 jaar geleden, toen ik de troon besteeg, gedacht dat ik zoiets zou ondertekenen? Is dat niet fantastisch?’ Tot nu toe zweeg de koninklijke familie in alle talen als het ging om gelijke LGBT-rechten. Prins William was de eerste toekomstige koning die vorig jaar het woord homofobie openlijk in zijn mond nam en het veroordeelde.

Lees ook:Queen was not amused over inzet Diana tegen aids
Lees ook:Oranjes kleuren Koninginnedag roze
Lees ook:The Queen in glamour top 50 van Vogue
Lees ook:Dolly Bellefleur zingt Koningspaar toe in Haarlem
Lees ook:Lesbische poëet nieuwe Britse hofdichter

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>