Plotseling groei van homohaat in Indonesië

Indonesië gold tot voor kort als redelijk ongevaarlijk voor LHBT’s. Homoseksualiteit is niet verboden, alleen in Atjeh – met haar sharia-wetgeving. Er rustte nog altijd wel een taboe op homoseksualiteit, en dat mondt in korte tijd uit tot draconische maatregelen van overheden en felle acties van homohaters. Met name twee militante moslimgroepen, het Front Jihad islam (FJI) en het Forum Umat Islam (FUI) hebben het op roze Indonesiërs gemunt.

In de studentenstad Yokya was sprake van een vrolijk en vrij leven, maar nu niet meer. LHBT staat ineens voor alles wat anders is en duikt overal op. Op straat hangen spandoeken met leuze nals ‘Roei LGBT’s uit’ en ‘LGBT is een ziekte’. In Yogyakarta gingen islamitische knokploegen met motoren de straat op en verstoorden een pro-gay demonstratie. Niemand weet precies waar de homohaat ineens vandaan komt: een echte aanleiding was er niet. Ineens is er een nationale beweging op gang gekomen die LGBT’s van straat verjaagt, min of meer gestimuleerd door maatregelen die autoriteiten de laatste tijd nemen.

Lees ook:Homo’s, crossdressing en blote huid taboe op Indonesische televisie
Lees ook:Islam geen reden om homo’s af te wijzen
Lees ook:Eindelijk gaat president Widodo achter LHBT-populatie Indonesië staan
Lees ook:Minister India noemt homoseksualiteit een westerse ziekte
Lees ook:COC: weer homofobe spreker op symposium studentenvereniging

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>