Burgemeester Aboutaleb van Rotterdam: tegen aparte opvang homo’s

Burgemeester Aboutaleb van Rotterdam is tegen aparte opvang van homoseksuele asielzoekers. Dat zegt hij in het tv-programma College Tour, dat komende vrijdag om 21.10 uur op NPO 2 wordt uitgezonden. De PvdA-burgemeester vindt het een slecht plan: ‘een hele slechte start’ voor nieuwkomers in ons land en vindt dat er ‘een verkeerd signaal’ van uitgaat.

Hij is het volkomen eens met de VVD en keert zich daarmee tegen de PvdA-fractie in de Tweede Kamer, die gisteren voor een motie stemde om homoseksuele vluchtelingen apart op te vangen. De PvdA stemde voor de motie ‘om praktische redenen’, omdat homo’s ‘nu eenmaal gepest worden en er iets aan die situatie moet gebeuren’, aldus PvdA-fractieleider Samson. Aboutaleb vindt dat de Kamer de zaak moet heroverwegen.

Lees ook:Tweede Kamer wil aparte noodopvang bedreigde homo’s en christenen
Lees ook:Kamer eist homovoorlichting op elke school
Lees ook:‘Coalitie dramt bij wetsvoorstel weigenambtenaar’
Lees ook:Reuring in Rotterdamse gemeenteraad over Aboutaleb’s uitspraken homo-opvang
Lees ook:Kamer treuzelt over weigerambtenaren

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>