Boten Amsterdam Canal Parade 2016 bekendgemaakt

IMG_9101Op Valentijnsdag werd in de Sugarfactory in Amsterdam officieel bekendgemaakt welke boten meevaren tijdens de Canal Parade, het hoogtepunt van Amsterdam Pride op zaterdag 6 augustus. Er waren 113 inschrijvingen voor de tachtig te vergeven plekken in de botenparade over de Prinsengracht. De Europese Commissie vaart dit jaar mee met een eigen boot: Amsterdam is dit jaar gaststad van Europride.

Ook vaart er een sportboot mee, bemand door leden van de Koninklijke Nederlandse Roeibond en vier Amsterdamse roze sportclubs, gesponsord door Adidas. De zogenaamde Overzeese Landen en Gebieden van Europa (OCTA) hebben een plek veroverd. Andere opvallende boten zijn de boot van  Madrid Pride en een boot van de Oekraïense Lady Gaga, Kamaliya. Zij wil hiermee de kloof tussen Oost en West verkleinen en de roze gemeenschap in Oekraïne en de rest van Oost-Europa in de picture zetten. Net als in 2014 vaart ook een Marokkaanse boot mee. De organisatie wilde in dit Europride-jaar zeker zijn van kwaliteit en stelde dan ook een ballotage-commissie in. Voorgaande jaren werd voor een groot aantal van de beschikbare plekken geloot.

Lees ook:Europride Amsterdam: Roze Zaterdag, Milkshake en Canal Parade
Lees ook:‘Oekraïense Lady Gaga’ – Kamaliya – vaart mee in Canal Parade
Lees ook:Canal Parade met zwerfjongerenboot en vluchtelingenboot
Lees ook:Amsterdam Canal Parade 2014
Lees ook:De boten voor de Canal Parade 2012 zijn verdeeld

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>