Staten van Aruba nemen motie gelijke behandeling aan

De Staten van Aruba hebben een motie aangenomen om gelijke behandeling te bevorderen en discriminatie tegen te gaan. De motie was een initiatief van Desiree De Soesa Croes, het enige openlijk lesbische statenlid op Aruba en een van de weinigen in het Caribisch gebied. In de motie – die vrijwel unaniem werd aangenomen – worden LHBT’s niet expliciet genoemd, maar wel gepleit voor rechtsbescherming voor roze Arubanen.

‘Deze motie verzoekt de  regering om de stand van zaken van discriminatie in Aruba te inventariseren en vervolgens beleid en praktijken recht te trekken die discriminatie in de hand werken’, aldus het statenlid. Op Bonaire kan een koppel van hetzelfde geslacht trouwen, omdat het sinds 2010 een bijzondere gemeente van Nederland is, samen met Saba en Sint Eustachius. Zo’n huwelijk wordt op Aruba wel geregistreerd, maar het betreffende koppel heeft daarmee tot nu toe niet dezelfde rechten op het eiland als een heteropaar (bron: gay.nl).

Lees ook:Partnerregistratie voor homo’s en lesbiennes op Aruba
Lees ook:Homohuwelijk in Slowakije grondwettelijk verboden
Lees ook:Fatwa in Pakistan: transgenders mogen trouwen
Lees ook:De wereld op zijn kop: geen geregistreerd partnerschap mogelijk voor Britse hetero’s
Lees ook:Homohuwelijk nu ook in Slovenië

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>