Amsterdamse hiv-preventie-activisten lanceren PrEPnu.nl

Amsterdamse hiv-preventie-activisten hebben de site PRrEPnu.nl gelanceerd, nadat ze eerder al een Facebookpagina en een Twitter- en Instagram account hadden geopend. Op de site kan iedereen een petitie ondertekenen om PrEP eerder in ons land beschikbaar te krijgen. Het initiatief in onafhankelijk en niet gebonden aan welke organisatie dan ook en stelt ook geen financiële banden te hebben met het bedrijfsleven – dus ook niet met de maker van met middel. 

PrEP (pre-exposure profylaxe) is een hiv-remmer (Truvada) die een hiv-infectie kan voorkomen. De pil is bedoeld voor mensen die geen hiv hebben, maar wel een verhoogd risico lopen. Vorig jaar startte de GGD Amsterdam een proef onder homomannen en transgenders, het AMPrEP-project. Deze week diende de maker van Truvada, Gilead Sciens een aanvraag in bij het Europees Geneesmiddelenbureau om Truvada als PrEP op de Europese markt toe te laten.

Lees ook:Landelijke Richtlijn hiv preventie pil PrEP beschikbaar
Lees ook:Minister Schippers neemt definitief geen besluit over PrEP
Lees ook:PrEP mogelijk snel goedgekeurd in Europa
Lees ook:GGD-Amsterdam start met proef hiv-preventiepil PrEP
Lees ook:Oproep aan minister Schippers: ‘zet PrEP nog dit jaar in’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>