Vluchtelingen in alle azc’s krijgen voorlichting over homorechten

In alle asielzoekerscentra krijgen vluchtelingen eerdaags voorlichting over rechten van LHBT’s. Daarvoor wordt hetzelfde onderwijsmateriaal gebruikt als op scholen. Het initiatief komt van het ministerie van Onderwijs. Volgens het ministerie zijn er goede ervaringen met voorlichting over LHBT op scholen. Scholen krijgen hulp van het COC.

Minister Jet Bussemaker (Emancipatie): ’We mogen niet naïef zijn: vluchtelingen komen uit landen waar rechten van vrouwen niet altijd worden gerespecteerd, waar homorechten niet vanzelfsprekend zijn. We maken duidelijk dat discriminatie niet wordt geduld.’ Ze wil het COC ook bij voorlichting aan vluchtelingen betrekken, samen met het Coa, maar ook door asielzoekers zelf of Roze in Blauw, het homonetwerk van de politie. De minister organiseert binnen een paar weken een conferentie met onder meer het Coa, wethouders en het COC om afspraken te maken.

Lees ook:Amsterdam wacht niet langer en gaat zelf voorlichting opvangcentra regelen
Lees ook:COC Leiden pleit voor betere omstandigheden roze vluchtelingen
Lees ook:Leerlingen ontevreden over voorlichting seksuele diversiteit op school
Lees ook:Veel homo vluchtelingen nog altijd teruggestuurd
Lees ook:Bussemaker: onderzoek naar invoering verplichte LHBT-voorlichting op scholen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>