Nieuw gekozen president Taiwan voorstander van ‘homohuwelijk’

Taiwan heeft een nieuwe president gekozen: Tsai ing-wen van de Democratische Progressieve Partij. Een moedige keuze, de eerste vrouwelijke president van Taiwan, die zich hard maakt voor meer onafhankelijkheid van China, tot groot ongenoegen van het veel grotere ‘moederland’. Daarnaast is ze groot voorstander van LGBT-rechten en openstelling van het huwelijk, iets dat nog in geen enkel Aziatisch land bestaat.

Vorig jaar lanceerde ze op Valentijnsdag een video met naast heteroparen drie koppels van hetzelfde geslacht. De heeft ook openlijk gepleit voor de Pride parade, door haar partijhoofdkwartier in de kleuren van de regenboogvlag op te lichten. Tegen de New York Times zei ze ‘Als he tom liefde gaat, is iedereen gelijk.’ Overigens heeft haar partij mer dan 60 van de 113 zetels in het parlement nodig om een ruime meerderheid te hebben als gelijke rechten op de agenda staan.

Lees ook:Tienduizenden protesteren in Taiwan tegen homohuwelijk
Lees ook:Taiwan Gay Pride in teken van homohuwelijk
Lees ook:Eerste boeddhistische homohuwelijk in Azië
Lees ook:Roze protestrun ‘Run for Love’ Taiwan
Lees ook:Grondwettelijk Hof Colombia: homo’s en lesbiennes moeten kunnen trouwen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>