Tweede ‘homoschool’ opent deuren in VS

In de Verenigde Staten gat dit jaar een tweede ‘homoschool‘ open. Dat is de wens van initiatiefnemer Christian Zsilavetz, een 45-jarige wiskundeleraar en transgender die al 25 jaar voor de klas staat. Hij wil een opleidingsinstituut starten voor LGBT studenten, -docenten en -families: de Pride School Atlanta.

De school zou in september moeten opengaan. De eerste roze school werd in 2002 geopend in New York: de Harvey Milk-school bestaat nog altijd. Het schoolgeld zal ongeveer 12.000 dollar per jaar kosten, zodat een plek op de Pride School niet voor iedereen zal zijn weggelegd.

Lees ook:Californië krijgt Harvey Milk Day
Lees ook:Tv-tip: Milk bij Canvas
Lees ook:Herdenking San Francisco moord op Harvey Milk 35 jaar geleden
Lees ook:‘Milk’ beste film van 2008
Lees ook:Harvey Milk opgenomen in Californische Hall of Fame

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>