Ophef over anti-homo uitspraak vorst Liechtenstein

Vorst Hans-Adam II van Liechtenstein heeft zich de woede op de hals gehaald van de roze medemens. In zijn traditionele nieuwjaarsinterview met Radio Liechtenstein noemt hij het ‘onverantwoord’ dat koppels van hetzelfde geslacht dezelfde adoptierechten krijgen als andere paren. Hij waarschuwde daarbij zelfs voor ‘kindermisbruik’.

De interviewer sneed het onderwerp aan, omdat de rechter in buurland Oostenrijk heeft uitgesproken dat roze koppels bij adoptieaanvragen niet anders mogen worden behandeld. ‘Is het verbod daarop in Liechtenstein nog wel te handhaven?’ vroeg de reporter. De vorst vindt dus duidelijk van wel, tot woede van de plaatselijke homobeweging en mensenrechtenorganisaties. De vorst van Liechtenstein heeft veel macht: hij kan het parlement ontbinden en verkiezingen uitschrijven. In 2003 stemden de inwoners van het Alpenstaatje vóór nog meer macht voor hun vorst: sindsdien kan hij bijvoorbeeld ook rechters benoemen en door het parlement aangenomen weten blokkeren. In 2004 droeg Hans Adam II de macht over aan zijn zoon Alois, maar hij is nog altijd wel het staatshoofd.

Lees ook:Franse parlement verwerpt homohuwelijk
Lees ook:Portugal krijgt homohuwelijk
Lees ook:Peter van der Vorst trouwt met zijn vriend
Lees ook:Grondwettelijk Hof Colombia: homo’s en lesbiennes moeten kunnen trouwen
Lees ook:Tweederde Australiërs stemt voor homohuwelijk

1 Reacties // Reageer

One thought on “Ophef over anti-homo uitspraak vorst Liechtenstein

  1. Marcus

    Deze vent leeft toch al in de middeleeuwen met zijn vorstendom. Het is uiterst merkwaardig dat er niet één homoseksueel voorkomt bij de koninklijke families in deze wereld. Het geeft al aan hoe homofobe deze mensen zijn of zich een mening toekennen dat het ongepast is homoseksueel te zijn wanneer je lid bent van een koningshuis. Het zal nog lang duren voordat dit soort mensen de ballen hebben zichzelf te zijn in het openbaar.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>