‘Surrogaatouders zijn walgelijke zedendelinquenten’

‘Surrogaatouders zouden moeten worden veroordeeld wegens seksmisdrijf en horen thuis achter de tralies.’ Dat roept de Italiaan Angelino Alfano, niet de minste in eigen land: hij is er vice-premier en minister van Binnenlandse Zaken van Italië. Zijn uitspraak maakt deel uit van zijn strijd tegen gelijke rechten voor koppels van hetzelfde geslacht in zijn land. Alfano is lid van de Nieuwe Centrumrechtse partij, een kleinere politieke partij in de huidige coalitie.

‘Stiefkinderen (adoptie) drijven Italië dichter bij baarmoeders-te-huur’, richting ‘de meest walgelijke illegale handel die de mens heeft bedacht’, zei hij in een Italiaanse krant. ‘Net als seksmisdrijven willen wij ‘baarmoeders-te-huur’ strafbaar stellen.’ Surrogacy (baarmoederschap) op zich is strafbaar in Italië, maar Alfano wil het op één lijn trekken met seksmisdrijven, waardoor strengere straffen kunnen worden opgelegd. In oktober startte het debat over partnerschapsregistratie, nadat Italië door het Europese Hof voor de Rechten van de Mens op de vingers was getikt. Italië is het enige grote Europese land waar roze koppels nog altijd niet dezelfde rechten hebben als hetero’s.

Lees ook:Homohuwelijk ongeldig in Italië
Lees ook:Kiss-in op Griekse feestdag tegen anti-homo bisschop
Lees ook:Italië ver van homohuwelijk verwijderd
Lees ook:USA tekent toch VN-verklaring homorechten
Lees ook:CDA wil opzettelijke hiv-besmetting bestraffen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>