COC Eindhoven blij met verbod op islamitische conferentie

De burgemeester van Eindhoven Bob van Gijzel heeft de komst van zeven haatpredikers in zijn stad verboden. Zij waren uitgenodigd door Stichting Waqf en zouden tijdens een vierdaagse conferentie spreken op donderdag 24 december in de Al Fourgaan Moskee. Uitgerekend op kerstavond, wanneer in Eindhoven ieder jaar een grote Fakkeltocht voor Vrede en Verdraagzaamheid wordt gehouden, ‘zouden haatpredikers tekeer gaan tegen homorechten en vrouwenrechten’.

Dat laatste zei COC Eindhoven, in haar nopjes met het besluit van de burgemeester. Hij heeft contact gehad met de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en die adviseerde hem de zeven predikers niet te laten komen.  Zij zouden eerder antisemitische, antihomoseksuele, haatzaaiende en terrorisme verheerlijkende uitspraken hebben gedaan. De stichting stapte naar de rechter, maar kreeg geeen gelijk: het zevental mocht niet komen.

Lees ook:VPRO Andere Tijden zoekt ‘genezen’ homo’s
Lees ook:Roze Zaterdag Eindhoven lanceert slogan
Lees ook:COC Eindhoven organiseert maandelijkse ‘Gay refugee walk-in’
Lees ook:COC-Amsterdam: goed besluit van Ajax
Lees ook:Roze Zaterdag 2014 in Eindhoven

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>