Grote meerderheid Slovenen stemt tegen ‘homohuwelijk’

Het had zo mooi kunnen zijn: Slovenië als eerste Slavische en voormalig communistisch land waar homo’s en lesbiennes mogen trouwen. Het parlement had in maart dit jaar voor het ‘homohuwelijk’ gestemd en ook de president stond erachter, maar zondag stemde bijna tweederde van de kiezers in een referendum tegen deze wet.

De oppositie van de regering van premier Miro Cerar had zich sterk gemaakt voor een tegen stem en natuurlijk had ook de Rooms-Katholieke Kerk in dit overwegend katholieke land een dikke vinger in de pap. De in maart aangenomen wet gaat nu van tafel. De inmiddels voltrokken huwelijk tussen koppels van hetzelfde geslacht blijven wel geldig. Steekt daarmee niet zoiets als ‘rechtsongelijkheid’ op, waardoor roze trouwlustigen naar het Europese Hof kunnen stappen? Slovenië is immers lid van de Europese Unie?

Lees ook:Kerkprotest tegen Schots homohuwelijk
Lees ook:Katholieke kerk dreigt sekte te worden
Lees ook:Roze lente in Polen?
Lees ook:Meldpunt Misbruik Katholieke Kerk kreeg 1585 meldingen
Lees ook:Ieren zeggen duidelijk ‘ja’ tegen homohuwelijk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>