Hongerstakende LHBT-vluchtelingen opgevangen in Rotterdam

De groep van tien LHBT-vluchtelingen die in een opvangcentrum in Alphen aan den Rijn in hongerstaking waren gegaan om overplaatsing naar een andere locatie af te dwingen, krijgen een aparte opvang in Rotterdam. Dat heeft een woordvoerder van de PvdA Rotterdam aan LGBT Asylum Support laten weten.

Tijdens de hongerstaking werkten de laatstgenoemde organisatie, The Hang-Out 010 en de Rotterdamse PvdA-gemeenteraadsfractie aan een oplossing. Humanitas Rotterdam biedt voorlopig een ‘safe house’ aan, waar de tien tot rust kunnen komen. Het is nog niet duidelijk waar de apart opvang moet komen.

Lees ook:LHBT-vluchtelingen in opvangcentrum Alphen in hongerstaking
Lees ook:Groep bedreigde LHBT-vluchtelingen uit noodopvang Alphen opgevangen in Rotterdam
Lees ook:In Alphense noodopvang bedreigde LHBT-vluchtelingen opgevangen in Rotterdam
Lees ook:Karin Bloemen beschermvrouwe LGBT Asylum Support
Lees ook:Burgemeester Aboutaleb van Rotterdam: tegen aparte opvang homo’s

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>