LHBT-vluchtelingen in opvangcentrum Alphen in hongerstaking

In het opvangcentrum voor vluchtelingen in Alphen aan den Rijn zijn tien LHBT-asielzoekers donderdag in hongerstaking gegaan. Dat meldt LGBT Asylum Support, een organisatie die zich inzet voor deze kwetsbare groep vluchtelingen. Vanwege hun geaardheid zouden ze zijn geïntimideerd en in één geval zelfs aangerand.

De tien zijn in hongerstaking gegaan om overplaatsing naar een veilige locatie af te dwingen. Acht van hen komen zijn homoseksueel en twee transgender; ze komen uit Syrië, Irak en Egypte en zijn 25 dagen geleden in ons land aangekomen. Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) heft nog niet gereageerd. Onlangs pleitte het COC voor safe houses voor deze groep en heeft minister Bussemaker de regenbooggemeenten hierover een brief gestuurd. De gemeente Amsterdam is er inmiddels alvast mee is begonnen.

Lees ook:COC Leiden pleit voor betere omstandigheden roze vluchtelingen
Lees ook:Hongerstakende LHBT-vluchtelingen opgevangen in Rotterdam
Lees ook:GroenLinks trekt aan bel over belaagde homo in noodopvang Apeldoorn
Lees ook:Iraakse homo na uitzending Nieuwsuur belaagd in asielopvang
Lees ook:Karin Bloemen beschermvrouwe LGBT Asylum Support

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>