Twee mannen krijgen hoge straffen voor bedwelmen en beroven van homo’s

Twee mannen hebben van de rechtbank van Arnhem hoge straffen gekregen voor het bedwelmen en beroven van homo’s. De hoofdverdachte, een 43-jarige man uit Amsterdam, moet tien jaar de cel in en 75.000 euro schadevergoeding betalen. Hij pleegde elf overvallen. Zijn handlanger, een 36-jarige man uit Bussum, moet drie jaar achter de tralies. Hij is veroordeeld voor vijf diefstallen en het bezit van 50.000 xtc-pillen.

Een van de slachtoffers is overleden, maar het staat volgens de rechtbank ‘niet onomstotelijk vast dat de verdachten daarvoor verantwoordelijk zijn’. De hoofdverdachte legde via homodatingsites contact met zijn slachtoffers en probeerde tijdens ontmoetingen achter hun pincode te komen. De overvallers gebruikten scopolamine, een medicijn tegen reisziekte en misselijkheid om hun slachtoffers te bedwelmen.  Een hoge dosering kan leiden tot een coma. Als de slachtoffers buiten weten waren, werden ze van hun bankpas beroofd, waarmee de daders grote geldbedragen opnamen. Ook namen ze soms waardevolle spullen mee.

Lees ook:Hoge Raad wil Groninger hiv-zaak heropenen
Lees ook:Lange celstraf voor drie mannen voor mishandeling transgender prostituee
Lees ook:Verslaafd aan homoseks en gokken door medicijn
Lees ook:Zes berovers homo’s veroordeeld tot werk- en celstraffen
Lees ook:Eerste openlijke homo onderminister in de VS

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>